fredag 30 maj 2008

Arvid Mauritz Lindström

Arvid Mauritz Lindström (1849-1923)
"I uppfattning och målningssätt närmar Lindström sig ganska mycket den franska riktningen, utan att dock vara impressionist. Hans arbeten kännetecknas af enkla motiv, fina färgförmedlingar och en synnerligt helgjuten stämning, ..." NF 1800-talsutgåvan
Fruktträden blommar på tomten, det är mycket vackert. Men det har inte regnat på länge nu och jorden är torr så att den dammar. Nyplanterade träd vattnas nu dagligen.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Tack för ditt besök inne hos mig! Jesus öppnade vägen in till det allra Heligaste. När Han dog på korset var det för att upphäva döden för den som tror och vill vara i Guds närhet. Jesus tog allt straff på sig och eftersom Jesus/Gud inte är bunden av tid och rum så tog Han allt igenom alla tider som varit och som är och som kommer på sig för att vi ska kunna gå fria. Det är som om vi satt på Death Row och så kliver Han in och säger jag tar straffet - låt honom/henne gå fri. Sedan tar han det och hela straffet är sonat. Vi kan alltid påräkna Jesus förståelse och villighet att förlåta i alla lägen där det finns ödmjuka och förkrossade hjärtan för Jesus förskjuter aldrig den människa som nalkas honom på det sättet.

Bruno sa...

Matteus uttrycker sig mycket begripligt och förklarar med Jesu ord att:

Dessa [som gjort något som är orätt] skall gå bort till evigt straff men de rättfärdiga till evigt liv. Matt 25:46

Det följer av Dan 12:2

Många av dem som sover i mullen skall vakna, några till evigt liv, andra till skam och evig fasa.

Jag förstår inte vad det skulle innebära att inte vara bunden av tid och rum. Var har du läst om det Anna?